Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sasunaru fic by: Ramen03

2011.08.08

  Egy fekete hajú srác halkan lapozgatja a kottáját, majd rátalál egy megfelelő számra és óvatosan lenyomja a megfelelő akkordokat.

 

-         Megint le fogom késni az ebédet… - rohan át a folyosón egy szőke fiú. Hirtelen lassít majd megáll egy a zeneterem ajtaja előtt. Majd közel hajol az ajtóhoz és hallgatózik. – Ez gyönyörű… - suttogja, és benyit az ajtón. Egy hófehér zongora állt a terem közepén. Aki játszott, tökéletesen bűvölte a hangszert, fekete tincsei csukott szemei elé csúsztak. Pár perc múlva a fiú felmordult, felpillantott, lapozott egyet.

-         Mindjárt más… - súgja maga elé, majd mosolyogva folytatja.

-         Sasuke? – kérdezi szőke srác.

-         U…Usoratonkachi!!! Mit keresel te itt?! – pattan fel a székről, a fekete és próbál nyugodt maradni.

-         Sasuke Temee! Nagyon jól játszol! – vigyorog a szőke.

-         Hát kösz Naruto… - nyögi kelletlenül az Uchiha.

 

Percekig nem is szóltak egymáshoz… Majd az Uchiha megunta az állást, és inkább visszaült a helyére. Tovább lapozgatta a kottáját, miközben Narutot figyelte.

 

-         Sasuke? – nézett a zongora felé a szőke. – Megtudnál tanítani zongorázni?

-         Még, hogy te zongorázni? Dobe te még azt se tudod mi jön a „dó” hang után.

-         De igenis tudom! – vágja rá majd mellkasa előtt összefonja a karjait. – Jég Herceg… - Sasuke felhorkant, a suliban mindenki így hívta, egy lány sem tudta elnyerni a szívét, mert mindet visszautasította.

-         Hn… - jött a szokásos tömör válasz, majd a fekete elindult az ajtó felé.

-         Hé Sasuke! Hé! Várj már! – indult utána az Uzumaki, de hiába, Sasuke már elment. – Pedig azt hittem segítesz…

 

Másnap órák után, Sasuke a folyosón sétálgatott, lábai akarva-akaratlanul a zeneterem felé húzták ahol a szőkével találkozott még tegnap. Nem tudott ellen állni a kísértésnek, és a terem felé vette az irányt. A folyosó végén már hallani lehetett a zongorától származó „zajokat”.

-         Mintha elefántok lépkednének azon a szegény zongorán. – a kezeit a fülére szorította, és próbálta kiszűrni a normális hangokat, a katasztrofálisak közül. Benyitott a terembe. A zongora mögött egy szőke üstök tevékenykedett.

-         Jézusom dobe! Mit művelsz azzal a szerencsétlen hangszerrel! – lökte le Sasuke a szőkét a székről.

-         Eszednél vagy Sasuke! Épp játszottam… - vinnyogott a földön ülő.

-         Mit? Hogyan kell tönkre vágni egy zongorát?! – dühöngött az Uchiha. Leült a székre a farmere zsebéből előhúzott egy kottát, majd letette a kottatartóra. Naruto kíváncsian felfigyelt.

-         Ez itt.. – mutatott Sasuke a kottára – A Bella’s Lullaby. – A szőke felült a székre Sasuke mellé, majd a kottára nézett.

-         Nekem ez spanyolul van… - nyögött egyet majd a feketére pillantott. – Sasuke én ezt nem tudom megtanulni…

-         Ez az egyik kedvencem… - sóhajtott egyet a fekete mire Naruto rá nézett – Nem nehéz csak egy kis alapozás kell neked, és menni fog. – a szőke srác bólintott egyet majd a billentyűket kezdte alaposan tanulmányozni.

-         Sasuke… hogy-hogy mégis segítesz nekem? – fordult a másik fiú felé.

-         Hn… - jött a tömör válasz – Te miért akarsz meg tanulni zongorázni?

-         Azt nem árulom el! – vigyorgott rókamosolyával a szöszi.

*Jól áll neki ha mosolyog* - gondolta magában az Uchiha, és miután rájött, hogy tulajdonképpen miket is képzeleg, gondolatban jól tökön rúgta magát.

- Először is megtanítalak kottázni, hogy tudd mit is játszol. – kezdte a fekete majd még egy papírt halászott elő – most éppen az ingéből – és tett Naruto elé.

- A papíron egy oktávot lehet látni, ami kezdődik a C hanggal majd folytatódik a D-vel…

- Mi azaz oktáv? – nézett rá furcsán a szőke.

- Még ezt se tudod Usoratonkachi?! – rázta a fejét Sasuke. – Az oktáv… hajj, hogy magyarázzam el…? – majd magában kezdett mormogni. Hirtelen a tenyerébe csapott. - Az oktáv az egy C-től C-ig terjedő HANGSOR! – hangsúlyozta a mondat végét. – Így már érted? – Naruto bólintott, majd a papírra figyelt. Egyes billentyűkön egy-egy betű szerepelt.

- Próbáld memorizálni a hangokat, majd üsd le őket egyenként… - Sasuke talán még egy óráig magyarázott az oktávról, amikor Naruto végülis sikeresen végig játszotta majd vissza és ugyanezt bal kézzel is.

- Ez már megy! – bokszolt a levegőbe a szőke.

- Ne örülj ennyire dobe, még csak kottázni tudsz nem tudsz eljátszani egy ilyet! – csapott a nem rég felkerült 4 kezes kottára.

- Négy kezes? – nézett Sasukéra a szőke. A fiú bólintott.

- Ha már egyedül tudsz játszani megpróbálhatjuk ketten is. – mosolygott a szőkére.

- Rendben! Akkor gyakoroljunk! – csapott le a zongorára Naruto. Sasuke fejbe vágta majd, játszani kezdett. Naruto csak bámulta a fiút. Sasuke keskeny keze, kecses mozdulatokkal siklott végig minden billentyűn. Szemei csukva voltak, egy-egy ütemre fejével aprót biccentett. Naruto elbűvölten nézte a másikat.

- Sasuke…- suttogta és a másik keze felé nyúlt. De mozdulata megakadt amikor a fekete abba hagyta a játékot.

- Mi van dobe? Furcsa vagy… - nézett Sasuke a teljesen kipirult fiúra. – Miért pirultál el?

- Én nem! – Naruto az arca elé emelte a kezeit, és próbálta eltakarni, hogy zavarban van. Sasuke csak elmosolyodott.

- Folytassuk…

- Rendben.

 

Naruto próbálta Sasukét utánozni, csukott szemek apró mozdulatok, de hiába ha valaki nem elég gyakorlott akkor nem fog menni. Sasuke csak mosolyogva csóválta fejét, és figyelte az ő dobéját.

 

-         Figyelj Naruto! Itt próbáld gyorsabban játszani. – mutatott a kottára a fekete.

-         Oké… - majd tovább játszott. Sasuke egyre jobban élvezte Naruto játékát. A szőke nem tagadhatta, egész ügyes volt, röpke fél óra alatt betanult egy egész darabot.

-         Milyen volt Sasuke? – kíváncsiskodott a dobe.

-         E…egész jó… bár nem olyan, mint az enyém, de egész jó volt.

-         Persze, mert nem lehet mindenki olyan tökéletes mindenben mint te! – vágta oda az Uzumaki.

-         Na…Naruto hova mész? – nézett utána a fekete. Ő nem szólt semmit csak kisétált a teremből. – Hé Usoratonkachi?! – futott utána. Majd megragadta Naruto kezét és maga felé fordította. – Mi bajod van dobe?!

-         Semmi…

-         A semmitől, nem menekülnél előlem! – a szőke felkapta a fejét. - Unom már, hogy nem veszel észre semmit. – az Uchiha mélyeket lélegzett, és próbálta lehűteni magát. – Gyere vissza, játsszuk el a négy kezest..  – Naruto elmosolyodott, majd Sasukéval kézen fogva visszasétáltak a terembe.

 

Sasuke leült a hangszer elé, és várta, hogy Naruto is kövesse. A szőke hamar kapcsolt, majd próbált a kottára összpontosítani.

-         Akkor hajrá! – fordult Naruto az Uchiha felé.

-         Hn…

 

Sasuke kezdte, óvatosan hideg vérrel – mint ahogy az tőle várható – ütötte le a hangokat. Naruto később csatlakozott, halkan, majd egyre hangosabban, hogy utolérje Sasukét. A kezei akaratlanul is a feketéjéhez értek. Sasuke bal kézfeje Naruto kezei közé csúszott, hogy eltaláljon egy hangot. Naruto mosolyogva hunyta le a szemeit, és csak akkor nyitotta ki amikor már vége lett a darabnak.

-         Nah, mi van dobe, csak nem tetszett? – hajolt közel Naruto arcához. Naruto egy picit arrébb csúszott, de Sasuke követte.

-         Miért menekülsz előlem Naruto?

-         Én… én csak… - próbált értelmes választ találni, de hiába akart nem ment neki. Teljesen elbűvölték a fekete szemek és nem tudott másra koncentrálni.

-         Sasuke! – ugrott a fekete nyakába, amitől mind a ketten a földön kötöttek ki.

-         Mi művelsz dobe?! – pirult el Sasuke a kellemetlen testhelyzettől.

-         Sasuke én… én ezt már nem bírom… - majd már csak arra eszmélt, hogy pár centi választja el őket. Majd megcsókolta, a fekete nem tiltakozott, csak hagyta, hogy a szőke azt tegye amit akar.

-         Naruto… - húzta magához a szöszit az Uchiha. – Miért akartál megtanulni zongorázni?

-         Hogy melletted lehessek... – súgta a szőke a másik mellkasába. – De te, hogy-hogy segítettél nekem?

-         Az maradjon az én titkom… - mosolyodott el a fekete, majd még jobban magához szorította a másikat.

 

 by: Ramen03

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Aaww-^^-

(Midori Aida, 2012.08.24 13:45)

Hát ez aranyos volt ^^ Naruto milyen gyorsan tanul :D Hajtja a szerelem? xD