Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vocaloid

Vocaloid
 
Ezt a szót sokszor hallottátok, de mégsem tudjátok mit jelent? Igazábol én se tudtam... Azt hittem egy anime, így utánnajártam a dolognak, és beleszerettem. A vocaloid lényegében egy program amiben ha megvan a szövegünk, és szintetizátorral készítünk dallamot hozzá, ő elénekli.(Igazság szerint én azóta is egy szintetizátorra gyűjtök).
A vocaloid Japánban igen népszerű, míg hazánkban nem sokan tudnak róla. Nagy rajongótábor alakult ki körülötte... a bögréktől kezdve a plüssökig minden megtalálható belőlük. hogy mért van ez a kinézet? Animekarakterekhez hasonlóak, van kedvenc tárgyuk, különböző a hangmagasságuk. készült egy pc-s változat a project diva játékból, innen letölthetitek: http://thepiratebay.org/torrent/6008070/Project_DIVA_PC_1.0.4.2_ENG
Íme néhány vocaloid a népszerűbbek közül:
 
Hatsune Miku

miku-tmb.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ő a leghíresebb Vocaloid. Alapvetően a J-pop illik hozzá, de sok más fajtájú dalban is megállja helyét. Gyakran összehozzák Kaitoval, de nem csak a rajongók hanem a tervezők is. Legtöbb száma nem egy túl boldog témáról szól, arról hogy ő egy robot, azért él hogy énekeljen, és szomorú lesz ha kikapcsolják. A első szám amit én hallottam a Melody volt ami megfogott.  Szinte bármelyik másik vocaloiddal énekelt már együtt.
Karakteradatai:
Súly: 42kg
Magasság: 158cm
Kedvenc tárgy: A póréhagyma, sok klippben benne van.
 
 
Kamui Gakupo: 
Ő egy szamuráj Vocaloid aki személy szerint a kedvencem :D.. leghíresebb száma a Paranoid Doll vagy a dancing samurai... Klippjeiben többnyire el akar csábítani egy-egy fiatal hölgyet, vagy azzal hogy megmenti és beleszeret, vagy egyszerűen csak flörtöl... Ennek több, kevesebb (általában kevesebb) sikere van.
Kedvenc tárgy: szamurájkard?
 
 
Kagamine Rin& Kagamine Len:
kagamine-rin---len---append-version.png
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ők az ikrek akikért mindenki rajong édesek és aranyosak. Főleg mikor arról énekelnek hogy kit ölnek meg. Rin levágja az emberek kezét és cserépbe ülteti őket.... Ugye milyen kawaii?Len kedvenc elfogaltsága hogy ágyába csábítsa Mikut és Meikót... Közben rájön arra hogy szereti Rint és vissza akarja szerezni Kaitotól. Gondoljunk bele... Rin és Len 14 évesek miközben a többiek a tizenéves évek végén és a huszonéves elején vannak... Kicsit sem perverz XD. Ennek ellenére jól áll nekik a brutális gyilkolászás. Stílus J-pop. Van külön kedvenc tárgyuk,de van egy közös is, egy rohadtnagy úthenger(elnézést a kifejezésért). Általában Len vezet és Rin áll a járgány tetején, de amikor Rin vezet, Len próbál menekülni XD
 
Karakteradat Rin:
Magasság: 152cm
Súly: 43kg
Kedvenc tárgy:narancs
 
Karakteradat Len:
Magasság:158cm
Súly:42kg
Kedvenc tárgy:Banán
 
 

 Kaito Shion:

2520b83ba7_68540079_o2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő a Vocaloidok tipikus bishije... Szinte minden műfajhoz passzol a hangja, ezért sokféle számban hallhatjuk. Leghíresebb számai a Cantarella, Magnet(mikuval) Cendrillon. Mikuval ellentétben ő mindig vidám, vicces. Szinte mindenkivel összehozzák még gakupoval is( én szeeeretem az ő magnetjüket XD). Meikoval valamilyen rokonságban áll. Mindig valakitől kap egy-két pofont XD. Dalai vagy a jégkrémben fürdésről vagy hódításról szólnak... De ritkán szomorúságról.

Karakteradat : 

Magasság:178cm                                                                                                                                                                           Súly: 42kg                                                                                                                                                                                          Kedvenc tárgy: Fagyi(főleg epres)